У цьому році захід присвячений 90-річчю з дня народження видатного вінницького хірурга Івана Мітюка. Ще у 60-х роках минулого сторіччя вперше в області в ургентних умовах вінвиконав операцію з  аутовенозної пластики при пошкодженні стегнової артерії. Також  впроваджував інноваційні на той час технології, які широко використовуються і модернізуються сьогодні.

Іван Мітюк запровадив  реконструктивно-відновлювальні операції на трахеї та бронхах при доброякісних пухлинах, травмах, рубцевих звуженнях, методику позачеревного вшивання електростимулятора серця,  комплексного лікування гострих абсцесів та гангрени легень із широким залученням прийомів малої хірургії та ендоскопічних втручань.

Ендоскопічна хірургія вже давно завоювала лідерські позиції в практичній охороні здоров'я і продовжує нарощувати потужності в лікуванні важкої хірургічної патології, вдосконалюючи вже чинні та розробляючи нові лікувально-діагностичні техніки.

Тож під час конференції спікери обговорювали досвід і технічні аспекти лапароскопічних операцій у лікуванні новоутворень печінки, нові тенденції у лікуванні шлунково-кишкових кровотеч.