Щороку в ЦРЛ виконується близько тисячі хірургічних втручань. Лікарня має 115 стаціонарних ліжок і шість ліжок у відділенні екстреної медичної допомоги.

Головний лікар Віталій Лисиця розповідає, що лікувальний заклад потужний і ефективно надає медичну допомогу усім категоріям пацієнтів.

-ЦРЛ має амбулаторний сектор, а це - консультативно-діагностична поліклініка. Також пацієнтам надають допомогу у відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги, інфекційному відділенні для дорослих і дітей, терапевтичному відділенні, неврологічному відділенні. На нашій базі є потужна нова лабораторія, -додає головний лікар.

У закладі облаштовані автоматизовані робочі місця для лікарів, медики забезпеченні необхідною технікою згідно з табелем оснащення (більш як на 87 відсотків).

Нещодавно «арсенал» ЦРЛ поповнився   цифровою рентгенодіагностичною системою на два місця, мамографом, бронхоскопом, фіброгастроскопом, новими операційними столами.

 

Як говорить очільник лікарні, невдовзі у закладі з`явиться  нова лапароскопічна стійка.

Керівник ЦРЛ лікарні додає, що у своїй роботі покладається на заклади «первинки», з якими нині активно співпрацює. Віталій Лисиця каже, що з впровадженням електронного рецепта, електронної картки пацієнта фахівці ЦРЛ матимуть повну картину стану своїх пацієнтів, тобто відвідувачі лікарні будуть під контролем лікаря.

Завідувачка поліклінічного відділення Світлана Барбалюк розповідає,  що її підрозділ обслуговує населення Тульчинського району, а це 54 тисячі мешканців.

-Пацієнти за направленням сімейного лікаря отримують необхідні консультації та обстеження у поліклінічному відділенні ЦРЛ. Тут є кабінет пульмонолога, кардіолога, гастроентеролога ендокринолога, планування сім’ї, фтизіатричний кабінет, кабінет ЛОРа та інших фахівців. У нас є практично всі вузькі спеціалісти. Однак потребуємо лікаря-мамолога та гематолога.

У хірургічному відділенні розміщені п’ять операційних за різними профілями. Відділення розраховане на 32 ліжка. Тут в невідкладному порядку оперують травми внутрішніх органів, гострі захворювання органів травлення.

 

Як пояснює завідувач відділення Юрій Сауляк лікарі його підрозділу опановують новітні технології операційних втручань:

-У закладі запровадили операції на судинах із застосуванням апарату ендоваскулярної лазерної коагуляції, також зараз навчаємо лікарів проводити операції із застосуванням лапароскопічних стійок.

 

У лікарні потужний лабораторний центр, де пацієнти мають змогу протестувати загальний аналіз крові, визначити рівень глюкози, здійснити цитологічні дослідження. Лаборанти працюють на нових, сучасному обладнанні.

-Лабораторія має відділ амбулаторного прийому, відділ клінічних досліджень, біохімічний відділ, відділ серологічних та паразитологічних досліджень, - розповідає завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Тульчинської ЦРЛ Наталія Дідур, - Лабораторія розділена на дві частини – одна призначена для досліджень за направленням сімейного лікаря, інша -  за направленням лікарів  ЦРЛ.

Головний лікар ЦРЛ каже, що зміни на «вторинці» необхідні, адже це покращить якість надання медичних послуг та створить здорову конкуренцію.

- Плануємо, що наш заклад стане лікарнею інтенсивного лікування. Ми маємо розуміти, що пацієнти ідуть за гарними фахівцями, а НСЗУ фінансуватиме лише якісні медичні послуги,  - коментує Віталій Лисиця, -

Далі у планах ЦРЛ – завершити ремонтні роботи в консультативній поліклініці і капітально відремонтувати відділення екстреної медичної допомоги.