Повідомляється на сайті ОДА.

Тренінг, що проходитиме  протягом  23-24 липня,  присвячений   вивченню питань бухгалтерського обліку  в медзакладах громад, реалізації облікової політики,  звітності та фінансування, а також  визначенню собівартості платних медичних послуг і  організації трудових відносин в КП медичної галузі.

Спікерами зустрічі виступають тренер з тематики «Управління закладами охорони здоров’я в умовах реформування» Програми «U-LEAD з Європою» Анна Ліщишина та радник Вінницького ЦРМС з муніципальних послуг. Віталій Швець.

На початку тренінгу до учасників звернувся керівник Вінницького ЦРМС Олег Левченко.   Директор Центру  підкреслив необхідність сталого реформування галузі первинної медицини, адже на його думку,  зроблена величезна робота  по впровадженню сучасної медицини в громадах, є гарні результати, послуги  охорони здоров’я в ОТГ виходять на сучасний рівень, тож  втрачати це надбання ні в якому разі не можна.

В ході навчання представники  громад обговорюють шляхи оптимізації мережі  медичних закладів, обговорюють  механізми запровадження платних послуг  в комунальних підприємствах сфери охорони здоров’я. Особливу увагу під час тренінгу  приділено проблематиці оплати праці та трудових відносин   на підприємствах галузі.