ОЛІЛ отримала ліцензії на всі необхідні види діяльності (медичну практику, використання іонізуючого випромінювання, обіг наркотичних засобів і прекурсорів). Атестована на вищу категорію, підтверджено дію сертифікату на систему управління якістю стосовно надання послуг у сфері охорони здоров’я, відповідно ДСТУ ІSO 9001:2015. Акредитована на відповідність статусу «Лікарня доброзичлива до дитини».

Як зауважив головний лікар ОЛІЛ Василь Васильович Миколюк, лікарня повністю забезпечена медичними кадрами. Вторинну медичну допомогу надають  87 лікарів та 187 середніх медичних працівників. 81,8% лікарів атестовані, в т.ч. 75,8% на вищу і І категорію. Серед середніх медичних працівників  атестовано  70,7% персоналу.

Матеріально-технічна база лікарні в останні роки значно покращилася. Вікна всіх корпусів замінено на металопластикові енергозберігаючі конструкції, проведені капітальні та поточні ремонти хірургічного відділення, отоларингологічного та травматологічного  стаціонарів, перинатального центру, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, консультативно-діагностичної поліклініки, патанатомічного відділення, клініко-діагностичної лабораторії, покрівлі інфекційного відділення, господарського блоку, здійснена реконструкція харчоблоку з застосуванням заходів із енергозбереження. Проведений ремонт у відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги, в якому доступ до під’їзду спеціалізованого транспорту захищений від несприятливих погодних умов, забезпечено безперешкодне прийняття двох одиниць санітарного транспорту та їхній наскрізний проїзд.

У відділенні екстренної (невідкладної) медичної допомоги забезпечені умови прийому осіб з особливими потребами (пандус, спеціально обладнаний туалет). Набір приміщень у відділенні екстренної (невідкладної) медичної допомоги дозволяє одночасно приймати десять і більше пацієнтів, проводити динамічне спостереження за станом пацієнта та його лікування впродовж доби, ізоляцію інфекційних і контамінованих пацієнтів. Є можливість проводити лабораторне, рентгенологічне, функціональне, УЗД, ендоскопічне обстеження пацієнтів, виконання оперативних втручань, надання медичної допомоги при травмах.

У складі ОЛІЛ функціонує консультативно-діагностична поліклініка. Як підкреслила заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Тетяна Яківна Бабій, амбулаторну медичну допомогу надають фахівці 24 спеціальностей, в т.ч. 6 дитячих (дитячий невролог, кардіоревматолог, психіатр, ендокринолог, отоларинголог, офтальмолог).

Щороку до лікарів консультативно-діагностичної поліклініки  по допомогу звертаються  більше 200 тис. пацієнтів.

Завідувач кардіологічним відділенням Олександр Миколайович Максименко зауважує, що у відділенні є всі умови для надання медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом, за необхідності проводиться госпітальний тромболізис.

На базі ОЛІЛ планується відкриття кардіологічного відділення з рентгенопераційним блоком для проведення перкутантних втручань на судинах серця. За кошти державного, обласного та місцевих бюджетів придбано рентгенівську ангіографічну систему для інтервенційної кардіології, завершуються роботи з реконструкції приміщення.

Згідно з «маршрутом пацієнта», затвердженого наказом ДОЗ від 27.02.2019 р. № 400 «Про удосконалення організації надання екстренної та невідкладної допомоги в ЗОЗ області» пацієнти із Чернівецького, Муровано-Куриловецького та Шаргородського районів з порушенням мозкового кровообігу, інфарктом міокарду, кровотечами та політравмами госпіталізуються в ОЛІЛ. Як зауважив зав. неврологічним відділенням Віктор Єфремович П’янзін,  щорічно в неврологічному і відділенні АІТ медичну допомогу отримують близько 250 осіб з мозковими інсультами. Є можливість проводити СКТ (на території лікарні функціонує приватний кабінет).

Діагностичні підрозділи ОЛІЛ дозволяють проводити повноцінне рентгенологічне, УЗД, ендоскопічне обстеження, проводиться спірографія, ЕКГ, фізичні проби з навантаженням, в т.ч. велоергометрія.

У клініко-діагностичній лабораторії щороку виконується більше 340 тис. досліджень: біохімічних, загальноклінічних, гематологічних, імунологічних, цитологічних, мікробіологічних. Завдяки діагностичній системі GeneXpert, є можливість проводити молекулярно-генетичну діагностику туберкульозу.

Сучасний ремонт виконано у патологоанатомічному відділенні, де щороку проводиться більше 100 патологоанатомічних розтинів та більше 5 тис. патолого-гістологічних досліджень операційного, біопсійного, секційного матеріалу.

На базі ОЛІЛ функціонує відділення гемодіалізу як сателітний підрозділ Центру гемодіалізу Вінницької обласної  клінічної лікарні.

Всі робочі місця лікарів КДП, стаціонару, діагностичних служб комп’ютеризовані, придбана і впроваджується  медична інформаційна система.

Медичні працівники ОЛІЛ працюють у тісному взаємозв’язку з лікарями первинної ланки не лише Могилів-Подільського району і міста Могилева-Подільського, але й інших районів госпітального округу, які направляють в ОЛІЛ пацієнтів для консультації та стаціонарного лікування. Консультативні заключення фахівців КДП, виписки із медичної карти стаціонарного хворого обов’язково передаються у Центри ПМСД, як і інформація про проведення рентгенологічного профілактичного обстеження, цитологічного обстеження.

Медичні працівники ОЛІЛ завжди готові надавати якісну медичну допомогу пацієнтам в необхідних об’ємах. Ми завжди працюємо задля здоров’я пацієнта.

На базі КДП, як альтернатива стаціонарним ліжкам, функціонує денний стаціонар на 20 ліжок, на яких щороку лікується більше 1,5 тис. хворих. Це досить ефективне  використання ресурсів  надання медичної допомоги особам, які не потребують цілодобового нагляду.

Стаціонарна цілодобова допомога надається на 225 ліжках 15 профілів. Щорічно стаціонарну допомогу отримують більше 9 тис осіб, серед пролікованих кожен 9-й іногородній мешканець.

Оснащення стаціонарних відділень відповідає табелю оснащення, а це 4 апарати УЗД, 3 рентгенапарати, 4 холтерівських апаратів, бронхоскоп, 10 апаратів ШВЛ та інше. Лише у 2019р. через систему закупівель Prozorro придбано в лізинг медичне ендоскопічне обладнання для проведення гінекологічних, проктологічних, урологічних втручань, напівавтоматичний прилад для аналізу гемостазу (коагулометр),  автоматичний гематологічний аналізатор, фібробронхоскоп, авторефкератометр, офтальмоскопи, реєстратор добового ЕКГ за Холтером, відеоендоскопічний діагностичний комплекс, дефібрилятори, концентратори кисню, 95 комп’ютерів,  90 МІС,  50 принтерів, сервер на загальну суму 4,931 тис.грн.

В складі ОЛІЛ функціонує відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 9 ліжок. Як пояснила, зав. відділенням АІТ Людмила Віталіївна  Зайцева,  його оснащення і кваліфіковані фахівці забезпечують можливість надання належної медичної допомоги хворим з невідкладними станами та проводити всі види знеболення на сучасному рівні в обсягах,що передбачені затвердженими протоколами.

Зав. хірургічним відділенням Михайло Миколайович Макаров наголошує, що в хірургічному відділенні проводяться операції на судинах (артеріях, венах), на черевній порожнині (шлунку, жовчному міхуру, підшлунковій залозі, кишківнику, на жіночих статевих органах, кістково-м’язевій системі. Виконуються лапароскопічні оперативні втручання, операції за допомогою лазерної коагуляції.

 Отоларинголог Микола Миколайович Байдецький виконує операції на ЛОР органах як дорослим, так і дітям під загальним знеболенням.

Щорічно у стаціонарі проводиться більше 1,5 тис. оперативних втручань.

Зі слів зав. перинатальним центром ІІ рівня Інни Григорівни Якимовської протягом останніх 6-ти років пологи приймаються не лише у мешканок Могилів-Подільського, але і Чернівецького та Муровано-Куриловецького районів. Народжують також і пацієнтки Ямпільського та інших сусідніх районів.

Щороку в перинатальному центрі приймають 580-750 пологів, кожні треті – у жінок з інших районів області.

Застосування новітніх перинатальних технологій дозволило збільшити питому вагу нормальних пологів, не застосовувати медикаментів в їх ході, зменшити захворюваність та смертність немовлят. Більше 92% пологів є партнерськими. Є приклади виживання немовлят з крайнім ступенем незрілості.