Одним з найважливіших індикаторів її успішного виконання є сертифікація та відповідність статусу «Лікарня доброзичлива до дитини»

Могилів-Подільську ОЛІЛ сертифіковано  на відповідність статусу «Лікарня доброзичлива до дитини» у 2010р.

Питання формування та розвитку здорової дитини є головним напрямком у роботі колективу. В пологовому стаціонарі створені всі умови для того, щоб і мама і тато, при бажанні, з перших хвилин життя були разом з дитиною. Навіть коли маля з’являється на світ шляхом кесарського розтину, новонароджена дитина викладається на груди татові. Присутність на пологах близької людини, в переважній більшості це чоловік, дозволило збільшити кількість нормальних пологів на 12,7%, не застосовувати медикаментів в їх ході, емоційно зблизити партнерів, підвищити рівень їх відповідальності за виховання дитини і навіть зменшити захворюваність новонароджених на 27,3%. А питома вага дітей, які перебувають виключно на грудному вигодовуванні виросла на 11.3%.   

Працює «Школа відповідального батьківства», лекції читають досвідчені акушер-гінекологи, неонатологи .

В дитячому відділенні забезпечене 100% сумісне перебування дітей раннього віку з мамою. Продовжується робота по активній пропаганді грудного вигодовування, збереження лактації у критичні періоди (хвороба малюка, недостатня лактація у матері).

12 вересня 2019р. в КНП «Могилів-Подільська ОЛІЛ» успішно проведена чергова ресертифікація на відповідність статусу «Лікарня доброзичлива до дітей». Але колектив лікарні і надалі продовжуватиме роботу по впровадженню ефективних перинатальних технологій,в т.ч. грудного вигодовування,проводитиме  інформаційно-просвітницьку роботу серед населення з питань підтримки грудного вигодовування.