Поки правозахисні органи намагаються знайти організаторів та кураторів гри «Синього кита», соціальні мережі блокують подібні пабліки. Аби попередити суїцидні випадки серед молодді, МОЗ України надало завдання провести огляд дітей шкільного віку на наявність тілесних ушкоджень та специфічних малюнків.

 Фахівцями  відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров'я ОДА у Вінницькій області було оглянуто 83% дітей, у кількості 149008. Також варто зазначити, що медичні працівники не змогли перевірити учнів шкіл Чечельницького району, зокрема ЗОШ №1,2 та Огопільску школу, через відсутність дозволу дирекції шкіл. До списку перевірених не ввійшли й школярі м.Могилів-Подільского, які з 13.03.2017 знаходилися на канікулах.

За результами перевірки у 28 дітей було виявлено тілесні ушкодження та специфічні малюнки.

Всі дані передані до територіальних служб у справах дітей та органи внутрішніх справ.Цей огляд показав, що подібні перевірки необхідно проводити й надалі.
Зазначимо, що найважливішим для кожної дитини є увага. Тому батькам, а також викладачам необхідно частіше говорити з підлітками про їх проблеми та бути в курсі їх інтересів.


Прес-служба ДОЗ ОДА 

28.03.2017