Світлана Швидюк - головний спеціаліст  відділу  лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню та Алла Гайдаш - головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню ДОЗ ОДА здійснили візит до амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Писарівка, Лука-Мелешківська, а також  відвідали Вінницьку центральну районну лікарню.

Фахівці поспілкувалися з медиками та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо основних аспектів впровадження програми реімбурсації. Пояснили основні принципи відшкодування коштів на лікарські препарати.

Представників Департаменту цікавила поінформованість лікарів, медсестер та населення щодо питань урядової Програми «Доступні ліки», а також ведення електронних реєстрів та наявність договорів з аптечними підприємствами.

Окрім цього, фахівці надавали роз’яснення та рекомендації щодо виписки рецептів, механізмів реімбурсації, законодавчої бази державної програми.

Алла Гайдаш та Світлана Швидюк закликали медиків відповідально поставитися до реформування медичної галузі, адже від цього залежить здоров’я і життя пацієнтів,  а також - престиж медичних працівників.

 

 

31.03.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА