Відтепер відділення має 15 сучасних палат та 40 новеньких ліжок, також реконструйовані оглядові та перев’язочні, зявилась система відеоспостереження та оповіщення і вай-фай у кожній палаті.

-Ми бачимо, що наші зусилля дають конкретний результат. Коли, до прикладу, ми стартували проект з пересувним мамографом, ніхто не знав, як цей проект запрацює. Але тепер у найвіддаленіших селах до цих машин стоять черги жінок, які хочуть пройти обстеження. Можна лише уявити, скількох жінок ми врятували завдяки цьому та іншим проектам, – говорить Валерій Коровій – очільник облдержадміністрації.

За словами головного лікаря медзакладу Володимира Шамрая, у  гінекологічному відділенні у 2016 році пролікували 1461 пацієнта, а реконструкції це відділення очікувало 30 років.

Капітальний ремонт відділення обійшовся у 5,9 мільйонів гривень.

Більша частина коштів на реконструкцію, яку розпочали у вересні минулого року, була виділена з Державного фонду регіонального розвитку, решта — з місцевого бюджету.

-Завдяки проведенній роботі кількість пацієнтів можна буде збільшити на 20%. Наразі відділення може лікувати близько 1500 пацієнтів щороку, оперативних втручань проводити– ще більше. В цьому є потреба: кількість хворих по нашій спеціалізації щороку зростає, рак у жінок омолоджується. До нас із патологіями звертаються і 30-річні, і навіть 20-річні жінки, - розповідає Володимир Шамрай.

З його слів, найбільша проблема в цьому – пізня діагностика захворювання, коли вже необхідно проводити виснажливу та дороговартісну променеву та хіміотерапії.

Зі слів очільника області, в наступному році на вирішення проблем гінекології та онкології в області планують витратити ще 7 мільйонів гривень. Голова облдержадміністрації Валерій Коровій повідомив, що у хірургічному корпусі проведено реконструкцію у всіх відділеннях. Проте залишилося лише урологічне, роботи в якому будуть розпочаті цьогоріч.

 

 

 

13.04.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА