На ці та інші актуальні питання відповідали студенти Бершадського  медичного коледжу, адже вони готуються стати волонтерами з питань здорового способу життя. У цьому їм допомагали учасники проекту «Школа волонтерства», який покликаний не лише підготувати волонтерський осередок Бершадщини до роботи, але й профілактувати неінфекційні захворювання. Серед організаторів: Тамара Васильчук – головний лікар обласного Центру здоров’я спільно з фахівцями Центру, а також – Ольга Мостова - головний дитячий психіатр Вінницької області.

Лікарі обласного Центру здоров’я розповіли студентам, що вони мають стати прикладом для інших, тому дуже важливо дотримуватись усіх чинників здорового способу життя. Майбутні волонтери, натомість, отримали змогу взяти участь у плідних та цікавих дискусіях, що стосувалися здорового харчування, гармонійного розвитку особистості.

-Головне, що потрібно усвідомити молодим людям нині – це те, що впускаючи у своє життя шкідливі звички, ми вбиваємо не лише себе, але знищуємо генетичне здоров’я наших нащадків. Тому варто не бути егоїстами і подумати не тільки про власне майбутнє, але й майбутнє дітей, онуків. Тож потрібно уважно вивчати «інструкцію користування» своїм організмом, щоб жити у гармонії із собою та світом, - наголосила головний лікар Вінницького обласного Центру здоров’я – Тамара Васильчук.

За словами організаторів, волонтери повинні стати спікерами, які пропагуватимуть принципи зміцнення і збереження здоров’я як серед своїх однолітків, так і дітей й дорослих.

Після виступу організаторів проекту, молодь мала змогу пройти різноманітні тести, отримати відповідь на запитання від спеціалістів та залишити свої координати для подальшої співпраці.

Студенти «Школи волонтерства» відтепер стали учасниками програми «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», започаткованої спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Бюро ВООЗ та Швейцарським бюро співробітництва в Україні. Вінницька область бере участь у цьому Проекті, як один із пілотних регіонів.

Організатори цього проекту покладають надію на те, що підготовлені студенти розповсюджуватимуть отримані знання серед своїх однолітків, найактивніші працюватимуть в якості волонтерів-пропагандистів з питань здорового способу життя та профілактики НІЗ серед своїх однолітків та майбутніх пацієнтів.

-Ми сподіваємось, що ті знання, які отримають наші волонтери принесуть користь не тільки в реалізації Проекту, але й людям, з якими вони будуть працювати, – таких результатів від роботи волонтерів очікує Тамара Васильчук.

Наприкінці зустрічі молоді люди отримали сертифікати і відтепер почуватимуться справжніми волонтерами. Ці хлопці і дівчата стануть надійними помічниками сімейних лікарів у профілактиці неінфекційних захворювань. Їх очікує цікава, важка, але безцінна робота – допомагати суспільству усвідомлювати цінність власного здоров’я та життя.

 

 

 

 

20.04.2017        

Прес-служба ДОЗ ОДА