До складу делегації від Вінниччини на чолі із заступницею голови облдержадміністрації Наталею Заболотною увійшла директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович та представники медичної галузі області.

Під час обговорення представили розподіл ролей усіх учасників системи вторинної ланки: Верховна Рада, МОЗ, НСЗУ, місцева влада, департамент охорони здоров'я, лікарня, медпрацівник, пацієнт.

Як повідомила Наталя Заболотна, зібрання було присвячене підготовці до реформи фінансування вторинної ланки медичної допомоги та забезпечення лікарськими засобами і медичними виробами в умовах реформи охорони здоров’я.

Присутні обговорили стан готовності та критичні завдання реформи вторинної ланки, забезпечення лікарськими засобами та медичними виробами 2020 в умовах реформи, розвиток системи трансплантації в Україні, стан розвитку електронної системи охорони здоров’я – план та завдання на 2020-й рік та ін.

Окрему увагу приділили відповідальності місцевої влади, до сфери якої належить розробка, фінансування й реалізація регіональних програм; залучення інвестицій для ремонту (будівництва) й матеріально-технічного оснащення; виділення коштів для оплати комунальних послуг.

Наголошено на можливості в умовах функціонування лікарень як некомерційних підприємств трудовому колективу впливати на розмір заробітної плати працівників лікарні.

Фото: Сайт ОДА