З вітальним словом перед учасниками, які з’їхалися з усіх куточків Вінниччини, виступила директор станції, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька

-Сьогодні майже 90 % дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41 % збільшилася кількість учнівської молоді, яка за станом здоров’я віднесена до спеціальних медичних груп. На 60% зросла кількість неповнолітніх, які вживають наркотики, палять, п’ють. Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини.

Про те, що на здоров’я людини впливає безліч чинників, та найголовніший з них  – це спосіб життя, також підкреслила методист Вінницької обласної станції юних натуралістів Оксана Баланюк.

Яким саме має бути здоровий спосіб життя, якими мають бути здорові звички – про все, захищаючи власні науково-дослідницькі проекти, переконували самі учні.

-На практиці такі дослідницькі роботи учнів, які не просто систематизували матеріал, – запевняє представник журі конкурсу, завідувач організаційно-методичним відділом Центру здоров’я  Інна Загайкевич, – а провели ряд опитувань серед друзів, знайомих, пересвідчилися на власному досвіді, зробили висновки, і найголовніше – самі стали переконаними  поборниками здорового дозвілля та тих звичок, які формують їхнє здорове майбутнє. А отже, свої переконання вони будуть популяризувати й надалі серед учнів, друзів, рідних.

Діти – учасники наукових робіт, досить впевнено та креативно презентували свої відкриття.

Так Марія Бикова з Ладижинської СЗОШ №3 переконувала, що «Кроссфіт – вагомий крок для зміцнення здоров’я».

А учениця Калинівської школи-гімназії №2 Наталія Сандригось вивчала корисні та шкідливі властивості таких популярних у нашому щоденному житті напоїв як чай та кава.

Лікувальні властивості кімнатних рослин (Аптека на підвіконні) досліджувала учениця Чернівецької СЗОШ № 2 Вікторія Ястремська. 

Про користь їзди на велосипеді для зміцнення здоров’я і профілактики захворювань переконувала журі учениця ЗОШ-гімназії №1 м. Хмільника Ілона Денисюк.
Дуже видовищну  та яскраву презентацію про шкідливі звички та здоровий спосіб життя продемонстрували учні з СЗОШ із с. Велика Кісниця Ямпільського району. Головне, що діти продемонстрували дорослим, що вони – за здоровий спосіб, за своє здорове майбутнє.