У центрі уваги наукових доповідей було  обговорення актуальних тем дитячої гематології та трансфузіології, розбір клінічних випадків. Серед тем: організація гематологічної допомоги дітям в Україні; компонентна терапія препаратами крові при невідкладних станах; постгемотрансфузійні реакції в педіатрії; геморагічні захворювання у дітей; анемії в педіатричній практиці.

Основні спікери заходу – доктор мед.наук, професор В.М. Дудник; к.м.н., доцент В.Г. Фурман; к.м.н., асистент Т.Г. Король; к.м.н., асистент О.О. Зборовська.

  • Сьогоднішній захід ми проводили не тільки для лікарів першого контакту, – прокоментувала д.м.н., професор В. Дудник, – а й для будь якого фахівця, який має диплом лікаря.Кожний лікар отримав сертифікат, який додасть 15 балів у його портфоліо для його атестації в департаменті охорони здоров’я.  Тематика, якій були присвячені наукові доповіді – надзвичайно актуальна. Досить висока розповсюдженість патології системи  крові і  новоутворень у дітей, у тому числі й злоякісних.Тому ми не просто б’ємо на сполох стосовно  збільшення захворюваності на онкогематологічні лейкози, пухлини, злоякісні лімфоми,  але й говоримо про звичайні, такі поширені як анемія, на яку страждає кожний п’ятий житель нашої області. І особливо високий  відсоток дітей.   

Також учасники конференції взяли участь у симуляційному майстер-класі «Клінічний кейс – гостра крововтрата». Його організували співробітники кафедри педіатрії №2 ВНМУ, досвідчені тренери, кожний з яких має міжнародний сертифікат європейської ради реанімації.У ході навчання лікарі, які працюють у мережі надання екстреної медичної допомоги населенню Вінницької області, отримати знання для надання невідкладної медичної допомоги.