Відкривав конференцію Вадим Жебель – завідувач кафедри внутрішньої медицини медичного факультету №2 ВНМУ ім.М.І.Пирогова Вадим Жебель.

-Що краще? Лікувати хворобу чи попереджувати її заздалегідь? Відповідь однозначна – профілактувати, запобігати хворобі ще задовго до її загострення. Це чудова можливість збереження не лише коштів та часу, але й здоров’я пацієнта, всієї нації. Ми забезпечуємо найкращі умови та ставимо на розгляд найактуальніші питання. Хоча жорсткий регламент не дозволяє розглянути їх у широкомасштабній сфері, ми отримуємо хороші результати на практиці,- зазначив науковець.

На щорічну міжрегіональну конференцію також запросили заступників головних лікарів з медичного обслуговування населення, лікарів загальної практики – сімейної медицини, терапевтів, практичних лікарів інших спеціальностей.

Під час заходу присутні отримали змогу почути про шляхи зменшення рівня серцево-судинного ризику при різних клінічних станах та коморбідній патології», дізналися як сімейний лікар може оптимізувати лікування групи та ГРВІ, пневмоніях та бронхітах.
Учасники розглянули особливості профілактики та лікування захворювань опорно-рухового апарату, зокрема остеопорозу, артриту ті інших небезпечних патологій.

Важливою була тема нестачі заліза. Медики дізналися про ризики анемії для пацієнтів.
Спікерами виступили Вадим Жебель - д.мед.н., професор, зав. кафедри внутрішньої медицини медичного факультету № 2 ВНМУ імені М.І. Пирогова, Олександр Дуда - д.мед.н., професор, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМАПО імені П.Л. Шупика, Сергій Зайков - д.мед.н., професор кафедри фтизіатрії та пульмонології НМАПО імені П.Л. Шупика та інші фахівці з Вінниці та Києва.

 

Після закінчення конференції кожен учасник отримав змогу закріпити та перевырити свої знання під час тестування, в якому взяли участь близько 300 учасників.