Надзвичайно важливо пам’ятати про те, що шкідливі звички і недбале ставлення до власного здоров’я тягнуть за собою незворотні зміни та розвиток неінфекційних захворювань. «Подібно структурі ДНК , наше життя набирає обертів  і тільки від нас залежить, яким буде  майбутнє наступних поколінь» - зазначила Тамара Васильчук.

Студенти Погребищенськог медичног коледжу отримали «інструкцію користування своїм тілом».  34 студента за покликом душі та професії присвятили себе благодійності та взяли участь у «Школі волонтерства». Отримали відповіді з питань здорового способу життя, для того щоб жити в гармонії з собою та світом.  В цьому їм допомогли організатори проекту: головний лікар обласного Центру здоров’я Тамара Васильчук, психолог – Лілія Немаш та директор мед коледжу Гаврилюк О. Ф.

Студенти «Школи волонтерства» відтепер стали учасниками проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» започаткованої спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Бюро ВООЗ та Швейцарським бюро співробітництва в Україні. Вінницька область взяла участь у цьому проекті, як з один пілотних регіонів. 

Організатори проекту сподіваються, що волонтери стануть наставниками з питань зміцнення та збереження здоров’я  серед своїх однолітків та дорослого населення. Будуть  надійними помічниками для сімейних лікарів Погребищенського району в питаннях профілактики неінфекційних захворювань.

Наприкінці  зустрічі учасники  отримали сертифікати та почесне звання волонтера.  Ці молоді хлопці та дівчата будуть слідувати принципам гуманності, рівності  та добровільності з шаленим запалом, який сяє в їхніх очах.

26.04. 2017

Прес-служба ДОЗ ОДА