Голова ОДА поінформував, що,станом на 9.00 ранку 21квітня, за оперативною інформацією Обласного лабораторного центру, на території області лабораторно підтверджених  випадків захворювання на коронавірусну інфекцію - 338осіб. Це 6 місце серед областей України.

«За добу виявлено плюс 8 осіб. На жаль, маємо 3 летальних випадки. Та, дякувати Богу, вже 22 людини одужали»,- зазначив очільник облдержадміністрації.

Владислав Скальський також повідомив,що коронавірусна інфекція виявлена у 24 адміністративних одиницях області:

м. Вінниця -  142 випадки, Калинівський район – 68, Тростянецький та Вінницький по 16, Погребищенський 12, Гайсинський 11, Козятинський район  9, Барський 7, Немирівський, Жмеринський по 6, Тульчинський , Хмільницький та Ямпільський - по 5 випадків, Літинський, Липовецький,Муровано-Куриловецький по 4випадки в кожному, Томашпільський , Оратівський та  Чернівецький  по 3 випадки, Крижопільський, Могилів-Подільський,  Іллінецький та Тиврівськийпо 2 випадки, і м. Ладижин -1.

Станом на сьогодні, в лабораторіях Обласного центру протестовано вже 5018зразків матеріалів. За останню добу, у  «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» отримав 5 екстрених повідомлень про підозру на COVID-19.

«Також, повідомляю, що з 338лабораторно підтверджених випадків корона вірусної інфекції, на стаціонарному лікуванні знаходиться 55 пацієнтів, на амбулаторному – 283. Їх стан задовільний. Маємо 4 пацієнта що знаходяться у важкому стані, всі вони на кисневій підтримці на апараті СІПАП і не потребують ШВЛ»,- зазначив голова ОДА.

Владислав Скальський надав інформацію щодо летальних випадків, яких в області  3 : двоє пацієнтів знаходились в Міській клінічній лікарні № 1, це жінки 79 років та 60 років (обидві з Калинівки), та 1 пацієнтка - 52 роки, у Вінницькій Центральній районній клінічній лікарні (з Козятинського району).

«Хочу зазначити, що всі 3 пацієнтки мали важку супутню патологію : онкологію, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання.

Я, та усі структурні підрозділи облдержадміністрації висловлюємо наші співчуття родичам. Бажаємо їм міцного здоров’я та терпіння»,- зазначив голова ОДА.

Щодо поховання померлих від ковід-інфекції, голова облдержадміністрації пояснив: «Є відповідна процедура,затверджена головним санітарним лікарем України. Згідно цієї процедури,тіло померлої буде в плівці, труна буде закрита. Щодо 79-річної жінки, то погоджено,що під час поховання буде присутній 1 священик і ще 5 осіб, які використовуватимуть індивідуальні засоби захисту і будуть діяти відповідно до процедури. Все буде під контролем голови райдержадміністрації».

Владислав Скальський також повідомив ,що на даний час підозру на COVID - 19 виявлено у 548 осіб, з них 57 госпіталізовано, в тому числі 4 дитини. Інші - на амбулаторному лікуванні та в самоізоляції і не потребують стаціонарного лікування.

В обсервації, за оперативними даними - 10 осіб (знаходяться в Северинівці та в Могилів-Подільському) . Всі ці особи прибули з-за кордону.

По області на сьогоднішній день функціонує 69 мобільних медичних бригад.

По лінії швидкої медичної допомоги за добу всього:

Звернень - 1353

Виїздів  -  526

Підозра на COVID - у 6 осіб

Госпіталізовано з підозрою – 4особи.