В засіданні брали участь: головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, перший заступник Міністра охорони здоров’я – Олена Теряєва, заступники міністра - Микичак Ірина та Шаталова Світлана, а також присутні Комаріад Олександр – генеральний директор фармацевтичного Директорату МОЗ України та Петро Ємець – заступник директора Департаменту з фінансово-економічних питань, начальник відділу фінансового забезпечення закладів та установ МОЗ України.

Ініціатори зібрання – народні депутати України. Під час засідання, зокрема, розглядалося звернення окремих народних депутатів від Вінниччини, щодо ситуації в області  з великою кількістю інфікованих медичних працівників.
Владислав Скальський  доповів про ситуацію в регіоні та озвучив результати епідеміологічних розслідувань.

Вінницька область має правильну та чітку стратегію по боротьбі з COVID-19 - це визнано Міністерством охорони здоров'я України  та головним санітарним лікарем країни Віктором Ляшком за результатами перевірки області .

«Фахівці МОЗ детально ознайомились яким чином працює Обласний лабораторний центр, який об’єм досліджень виконується Вінницькою областю у порівнянні з іншими областямиФактично вони дуже детально дослідили результати епідеміологічних розслідувань з трьох основних осередків спалаху коронавірусної інфекції,де є,на жаль, велика кількість інфікованих медичних працівників, і озвучили свої висновки»,- зазначив Владислав Скальський.

Очільник Вінниччини висловив вдячність Міністерству охорони здоров'я України  за підтримку та потужну співпрацю: « Дякую за справедливу та точну оцінку, яка була дана  Вінницькій області. Ми працюватимемо в посиленому режимі й надалі та будемо робити все, аби кількість інфікованих на COVID-19 зменшувалась, а медичні працівники були забезпечені усім необхідним»,- зазначив він.

Голова ОДА повідомив, що сьогодні вночі очікується чергова централізована поставка засобів індивідуального захисту для вінницьких медиків.  

Також очільник області підкреслив, що місцева влада Вінниччини за підтримки благодійників через фонд «Подільська громада» надає постійну допомогу Обласному лабораторному центру:

«Для пришвидшення та посилення роботи, лабораторному центру  зовсім скоро буде передано  новий , третій  ампліфікатор, який дозволить збільшити кількість тестувань. Також Вінницька міська рада сьогодні передала 480 тест-систем,і сам лабораторний центр здійснив необхідні закупівлі і очікує їх надходження».

Владислав Скальський наголосив на важливості порозуміння в такий кризовий період: «У нас не повинно виникати розходжень в розумінні ситуації. Запрошую шановних народних депутатів до участі в оперативному штабі з метою ефективної співпраці та координації роботи».

Голова ОДА запропонував об'єднати зусилля навколо боротьби з хворобою: «Закликаю об'єднуватися навколо людей, а не навколо політичних гасел!- підсумував Владислав Скальський.