За його словами, вже у 30 осіб результати ПЛР тестування двічі показали негативний результат, відтак, це означає, що пацієнти офіційно одужали.

«Це хороша новина і ми, однозначно,спостерігаємо поступову стабілізацію ситуації. Проте, наразі коронавірусна інфекція виявлена у 24 адміністративно-територіальних одиницях області, а саме: в м. Вінниця - 147, Калинівський район – 70, Вінницький 17, Тростянецький 16, Погребищенський 12, Гайсинський 11, Козятинський район 9, Барський 8, Немирівський, Літинський та Жмеринський райони по 6 випадків, Тульчинський , Хмільницький та Ямпільський - по 5 випадків; Липовецький та Муровано-Куриловецький — по 4 випадки в кожному; Томашпільський , Оратівський та Чернівецький — по 3 випадки, Крижопільський, Могилів-Подільський, Іллінецький та Тиврівський по 2 випадки, і в м. Ладижин — один випадок», — повідомив голова ОДА.

Владислав Скальський зазначив, що всього на даний час в лабораторії протестовано 5255 зразків біоматеріалів. В осередках спалаху обстежено 566 осіб з підозрою на захворювання, 4659 контактних осіб.

Завдяки оперативній роботі з контактною мережею загалом було виявлено більше половини — 53% — хворих на коронавірус, — зауважив посадовець.

Як повідомив очільник області, за оперативною інформацією щодо стану пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію, на стаціонарному лікуванні перебувають 55 пацієнтів. На амбулаторному — 294 особи, стан усіх пацієнтів — задовільний.

«Серед підтверджених випадків коронавірусу на сьогоднішній день маємо п’ятеро важких хворих. Всі вони знаходяться на кисневій підтримці на апараті СІПАП і наразі не потребують штучної вентиляції легень», — зауважив керівник регіону.

Всього з підозрою на COVID-19 наразі в області 566 осіб, 56 з них — госпіталізовано, в тому числі 4 дитини. Інші знаходяться на амбулаторному лікуванні та в самоізоляції і не потребують стаціонарного лікування. В обов’язковій обсервації знаходяться ті особи, які прибули з-за кордону. За останніми оперативними даними, це 12 осіб.

Владислав Скальський зазначив, що в області на сьогоднішній день функціонує 69 мобільних медичних бригад. З початку епідемії вони здійснили вже 1834 виїзди і відібрали 3151 зразок біоматеріалів.

«Спостерігаємо зменшення тих осіб, які перебувають на самоізоляції, на 166 осіб, за рахунок закінчення для них двотижневого карантину», — зауважив голова ОДА.

Він також повідомив, що по лінії швидкої медичної допомоги за добу надійшло 1459 звернень, здійснено 530 виїздів, 9 підозр на COVID, 9 осіб госпіталізовано з підозрою.