Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме тоді коли знижується увага працівника . Через недбальство виконавця робіт правила техніки безпеки, часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників.

  Закладами охорони здоров’я області було організовано та проведені рейди, оперативні перевірки стану охорони праці на робочих місцях, дотримання правил та інструкцій з охорони праці.

На даний час в закладах охорони здоров’я області працює 109 інженерів з охорони праці.

           Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації  було проведено конкурс на  найкращій кабінет з охорони праці в лікувально-профілактичних закладах області.   За підсумками якого було визначено переможцем кабінет з охорони праці  обласного клінічного онкологічного диспансеру, кращим працівником з охорони праці визнаничиний провідний інженер з охорони праці обласного клінічного онкологічного диспансеру  Рехлецька Наталія Олександрівна,  трудовий стаж  якої пов'язаний з охороною праці становить 22 роки.

 

27.04.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА