Ми не можемо зменшити завантаженість нижче 50% (реально це показник складає 68-70%). Є заклади, які більш завантажені, є заклади, які менш завантажені. Найбільшу кількість хворих приймають медичні заклади міста Вінниці. Тому саме створення 60 нових ліжкомісць для лікування жителів обласного центру та Вінницького району є вкрай важливим на сьогодні. Тим самим розвантажуємо Вінницьку районну, першу та третю міські лікарні, які мають 100 % завантаженість.
– Спільна робота Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА, за підтримки Вінницької обласної адміністрації і сприяння особисто голови Вінницької ОДА Сергія Борзова була проведена у максимально короткі строки. Таким чином у окремому крилі будівлі, де не перебували пацієнти з туберкульозом, був проведений ремонт, прокладена киснева магістраль, придбане усе необхідне обладнання для повноцінної роботи медиків (апарати ШВЛ, монітори). Залучено з обласного бюджету коштів більше 4 млн. грн.
Роботи проводилися у швидкому темпі. Практично це три тижні копіткої роботи – і вже сьогодні, 13 жовтня, бригади екстреної медичної допомоги починають завозити перших пацієнтів в тому числі і до цього медичного закладу.
У новостворених відділенням сформовані бригади анестезіологів інфекціоністів, терапевтів. До роботи у закладі були запрошені на роботу фахівці з інших лікарень області. Медичні сестри практично всі, хто працював у цьому закладі.
Заклад має три відділення на трьох різних поверхах. В одному лікуватимуть пацієнтів з підозрою на Covid-19; у другому окремому відділенні ¬ – хворі з підтвердженим коронавірусом. І ще одне відділення надаватиме медичну допомогу пацієнтам із пневмоніями. Усі три відділення забезпечені кисневою магістраллю, що є дуже важливою умовою для лікування таких хворих.
Звичайно, зважаючи на ситуацію, цих ліжок недостатньо. Продовжуємо працювати далі. На черзі інтенсивна робота зі створення першої черги ліжок на базі Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та іншими інфекційними захворюваннями. Плануємо, що це стане базовим закладом для створення обласної інфекційної лікарні. Триває робота зі створення команди фахівців. Це стане ще одним кроком вперед, щоб пацієнтів із Вінниці не везти в Ямпіль, Могилів-Подільський, чи Бершадь, як, на жаль відбувалося протягом останніх кількох тижнів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags:
Поділитись:

Директор Департаменту

Директор Департаменту Задорожна Ольга Іванівна

Задорожна Ольга Іванівна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21036

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 66-12-05