–  Ми це бачимо по дзвінкам до департаменту, та до центрів первинної медико-санітарної допомоги області. Багато бажаючих, які записалися через додаток «Дія», і Міністерство охорони здоров’я  обіцяло додати ці списки, щоб ми могли комунікувати з цими людьми. Крім того, ми запровадили в області  систему реєстраторів, уже виділені телефони в усіх пунктах щеплень, які будуть працювати і приймати  дзвінки саме від людей, які мають бажання вакцинуватися, і вони будуть вести попередній запис для того, щоб не було скупчення людей.  Щоб розписати черги таким чином, щоб люди довго не очікували, і знали, коли прийти на вакцинацію і до  якого саме пункту щеплення.

–       Хочу зауважити, – підкреслила Тетяна Бондаренко, – що ми вакцинуємо, незалежно від того, укладена декларація з сімейним лікарем, чи ні – відмов у вакцинації жодній людині не буде. 

–       Дефіциту вакцини в області нині немає, зауважила Тетяна Вікторівна, – ми чітко відслідковуємо кількість вакцин, щоб залишити дози на друге щеплення. Однак МОЗ анонсувало наступну поставку Astra Zeneka  для того, щоб ми змогли не зупиняти кампанію вакцинації.

На даний час організовано роботу дев’яти мобільних бригад, які працюють з лютого поточного року.– зазначає Тетяна Бондаренко. – Крім цього, забезпечено роботу тринадцяти пунктів щеплення, які працюють на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Два з них розташовані у м. Вінниці, решта одинадцять – у районах області.

З наступного тижня роботу зможуть розпочати ще шість пунктів щеплень. Загалом у пунктах вакцинації проводять по 30 щеплень на день, а мобільні бригади – 70-80 щеплень на день. Вакцина використовується ефективно та в повному обсязі. Відповідно до розпорядження Міністерства охорони здоров'я України та завдяки підтримці Офісу Президента України, до вакцинації також залучається відомі громадські діячі, які позитивно ставляться до проведення імунізації та є взірцем для багатьох.

Вчора мобільна бригада з Тростянецького центру ПМСД працювала у Вінниці: спочатку вранці були вакциновані 90 працівників Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка; потім – 40 медичних працівників Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни.  

За вчорашній день у Вінницькій області провакциновано 1160 осіб, за весь період кампанії кількість щеплених проти Covid-19  – 6620 вінничан.