У нараді також брали участь директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна, директор Вінницького обласного Центру громадського здоров’я Олександр Мельник, директор КНП «Клінічний Центр інфекційних хвороб» Ігор Матковський та директор ВОСТМО «Фтизіатрія» ВОР Олександр Служивий.

Учасники онлайн-зустрічі говорили  про роль та ефективність координаційних рад у попередній період, окреслили план роботи на 2021 рік. Серед пріоритетів на 2021-й рік – захист прав пацієнтів, вивчення впливу медичної реформи, міжнародної технічної допомоги, впливу Covid-19, захист прав лікарів, моніторинг та оцінка, взаємодія цивільного та пенітенціарного секторів, ОТГ та планування бюджетів.

У розробці Стратегії реформування системи протитуберкульозної допомоги передбачені глобальні, галузеві та національні пріоритети. Розроблено проект плану заходів державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу  та вірусним гепатитам на період до 2030 року.

Індикатором стратегічної цілі зі зниження захворюваності та смертності від туберкульозу означено:

–Зниження  захворюваності на туберкульоз на 80 %

– Зниження смертності на туберкульоз на 90 %

  • Підвищення ефективності лікування всіх форм туберкульозу на понад 90 % порівняно з 2015 р.

Учасники наради окреслили мету та завдання картування. Результатами проведеного картування стануть розроблені карти щодо географії надання послуг за різними напрямами у сфері протидії туберкульозу.