Департамент інформує, що централізованою закупівлею бланків займається Міністерство охорони здоров’я України. В області лікарняні на медичні установи розподіляє обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, який ще в жовтні минулого року інформував Міністерство про критичний запас лікарняних листів. Адже, в зв’язку з пандемією, кількість видачі лікарняних листів збільшилась на 50% .
Зі свого боку Департамент 23.11.20, 09.02.21 та 16.02.21 направляв листи у Міністерство охорони здоров’я України та повідомляв про загрозливу ситуацію, що склалася в області.
За інформацією МОЗ України на даний час триває процес тендерної процедури закупівлі бланків.
Департамент тримає на контролі дане питання та розробив порядок обміну довідок на листи непрацездатності. Згідно з наказом ДОЗ ОДА № 1183 від 14 .05.21 після отримання бланків листків непрацездатності обмін довідки про тимчасову непрацездатність на листок непрацездатності встановленого зразка проводитиметься лікарською комісією закладу, який видав довідку.
Тому, як тільки буде проведений обмін, лікарняні виплатять в повному обсязі, адже кошти зберігаються на рахунку фонду соціального страхування.
 
 
 
Поділитись:

Директор Департаменту

Директор Департаменту Задорожна Ольга Іванівна

Задорожна Ольга Іванівна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21036

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 66-12-05