Як відомо, вчора в Україну надійшла перша партія вакцини Pfizer/BioNTech-122 850 доз, загальний обсяг партії - майже пів мільйона доз. Решта надійдуть в країну до кінця травня.
На Вінниччину чергова партії вакцини Pfizer/BioNTech прибуде на наступному тижні. Нині в області 11 мобільних бригад пройшли дводенне навчання по роботі з вакциною Pfizer/BioNTech та готові до роботи. Вакцина Pfizer/BioNTech буде використана для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Також цією партією планують щепити людей, які не змогли вакцинуватися з першого-другого етапу.
Під час наради говорили про розробку чіткого алгоритму контактування департаментів освіти та департаментів охорони здоров’я для формування списків на вакцинацію.
Також йшлося про те, що виробник Комітет EMA з лікарських препаратів для людини (CHMP) рекомендував збільшити термін зберігання вакцини проти коронавірусу виробництва компаній Pfizer/BioNTech. Ця зміна продовжує затверджений термін зберігання невідкритого розмороженого флакона при 2-8°C (тобто у звичайному холодильнику після виймання з режиму глибокої заморозки) з п'яти днів до одного місяця (31 дня). До слова, у розрізі регіонів щодо дотримання холодового ланцюгу при зберіганні та транспортуванні вакцин до Вінницької області немає жодних претензій.