Перший візит здійснили  до Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені академіка Ющенка. Учасники зібрання на власні очі побачили успіх лікарні, який вдалось досягти завдяки реформі.

Розвиток психоневрологічної служби Вінниччини залишається одним з пріоритетних для керівництва області профільнного департаменту. На цьому наголосила директор департаменту  охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна під час вітального слова учасникам. Вона  додала, що у медичному закладі працює надійний колектив професіоналів, лікарня має  достатню матеріально-технічну базу.

-Унікальність лікарні – у поєднанні психіатричних,  неврологічних, та нейрохірургічних ліжок. Заклад є єдиним центром психоневрологічної допомоги на Вінниччині.  Лікарня активно вступила  в етап реформування медичної допомоги, укладені контракти за 8 пакетами медичної допомоги. Протягом минулого року в лікарні були проведені ремонти, закуплено обладнання,  - зазначила Ольга Задорожна.

Про те, які зміни у лікарні відбулися завдяки реформуванню розповіла керівник  Софія Кучерук. Вона зазначила, що фінансування закладу зросло на 10,26%, навіть попри карантинні заходи, які не дозволили працювати лікарні на повну потужність.

-У 2020 році у порівнянні з 2019 середня заробітна плата зросла: у лікарів,  медичного персоналу,  молодшого медичного персоналу.  У закладі провели швидкісний Інтернет, було завершено ремонти у відділеннях. У лікарню придбали 100 комп’ютерів та нове обладнання. Національна служба здоров'я України та Пацієнти України оцінює нашу трансформацію, як успішну. Ми пишаємося цим і розуміємо рівень відповідальності, - додала Софія Кучерук.

Керівник психоневрологічної лікарні ім. Ющенка зазначила, що у планах розширення переліку медичних послуг та підписання договорів з НСЗУ на 16 пакетів, придбання  операційного мікроскопа, рентген-установки,

імуноферментного аналізатора, а також  планується провести ремонти систем опалення та покрівель.

За час свого візиту, учасники отримали відповіді на питання, що їх цікавили,  познайомилися  з керівництвом лікарні та персоналом. Відвідали відділення медичної установи. За словами представників БФ «Пацієнти України»,  така ініціатива зможе надихнути колег  та дасть знання чи підказки як втілити якісні зміни у своїх закладах.