Всі виставкові експонати представлені працівниками медичного закладу.

Урочисте свято відбулося за участю учнів дитячої школи мистецтв: капели бандуристів та ансамблю сопілкарів, які відкрили дійство. Далі своє слово отримали гості та працівники медичного Центру – ініціатори проведення свята. Присутні з захопленням роздивлялися представлені вироби, які були пронизані українським духом.

Серед учасників журі -  знавці мистецтва вишиванок: директор музею імені Марії Руденко, поетеса, вишивальниця –  Марія Гоцуляк, директор будинку народної творчості, майстра витинанки –   Оксана Городинська, народна майстриня, яка відтворює старі українські вишивки та прикраси – Леся Лученко.

В завершенні заходу, журі оцінило вироби та обрало переможців. У номінації за кращу вишиту старовинну сорочку перемогла головна медсестра Центру Гераськіна М.І. Також були представлені переможці в інших номінаціях. Зокрема, приз за кращий рушник вишитий в подільському стилі отримала Добрянська О.М., а приз за найкращий старовинний вишитий килимок – Марценюк Л.В.

Зі слів членів журі унікальність заходу в тому, що вперше у Вінницькій області відбувся подібний конкурс в медичному закладі. Він підтвердив основоположну ідею: головне, не ким ти працюєш, а ким себе відчуєш – представником великої української нації. Медики Центру довели, що цінують українські традиції та ще раз продемонстрували, що для України означає вишиванка.

Конкурс був настільки масштабним, що з легкістю може дорівнятись до мистецької виставки.    

 

 

12.06.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА

Профспілковий комітет

КУ «Могилів-Подільський МЦ ПМСД»