Виконання стало можливим завдяки запуску сучасного ангіографа –інтервенційної ангіографічної системи Infinix-i Core+INFX-8000V (Infinix VF-i/SP) /G3, яка дозволяє проводити малі оперативні втручання на судинах серця.
Пацієнт – 68-ми років, мешканець Могилева-Подільського, з ішемічною хворобою серця, нестабільною прогресуючою стенокардією, інфаркт міокарда перенесений в минулому, постійні болі у ділянці серця. Перший етап оперативного втручання – проведення діагностичної процедури коронарографії, другий – мале оперативне втручання – стентування.
За операційним столом у складі бригади хірургів працювали Фанта Станіслав Миколайович, лікар-кардіохірург серцево-судинного відділення Інституту ім. Амосова та лікар-хірург лікарні Дідур Олег Миколайович, який пройшов спеціалізацію з інтервенційної кардіології в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова (м. Київ).
Завдяки проведенню цих заходів, – коментує лікар-кардіолог кардіологічного відділення лікарні Ольга Костецька, – у пацієнта покращиться якість життя, можна буде збільшити фізичні навантаження та зменшити кількість ліків.
Сьогоднішнє оперативне втручання – це початок роботи новоствореного відділення рентгенендоваскулярної хірургії у Могилів-Подільської ОЛІЛ, – зазначив лікар-кардіохірург серцево-судинного відділення Інституту ім. Амосова Станіслав Фанта, – яке буде займатися інтервенційним обстеженням, та лікуванням планових пацієнтів з ішемічною хворобою серця, надавати ургентну допомогу пацієнтам з гострим коронарним синдромом. Медичний персонал відділення проходив навчання та стажування на базі Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова НАМНУ.
Сьогодні виконано три коронарографії, а в одного з пацієнтів з метою стабілізації стану здоров’я було проведено інтервенційне оперативне втручання шляхом стентування.
Сучасне обладнання та якісне зображення ангіографа – це запорука успішної роботи відділення. Тому бажаю колегам успіху та розвитку карідохірургічної допомоги - , додав київський кардіохірург.
Запуск центру інтервенційної кардіології, – це важливо для нашого регіону. Тепер ми будемо надавати медичну допомогу хворим з ішемічною хворобою серця (планова хірургія), та з діагностичною метою – коронарографії для того, щоб обрати тактику лікування хворого – розповідає Олег Миколайович Дідур, лікар-хірург Могилів-Подільської ОЛІЛ.
Сьогодні під час коронарографії було виявлено ураження однієї з гілок артерії, і тому прийнято рішення провести пацієнту дренаж-стентування.
На попередніх знімках - стеноз та ураження артерії до 90 відсотків, – демонструє Олег Миколайович на моніторі, –завдяки встановленому стенту кровотік та просвіт судини повністю відновлений.
Сьогоднішня подія – це великий крок для розвитку всієї галузі охорони здоров’я Вінниччини і зокрема для Могилів-Подільського району. Адже це найбільш віддалений від обласного центру район, а за новим адміністративним устроєм, обслуговує більше 100 тисяч населення, – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.
Ми розуміємо, що увесь світ потерпає від пандемії коронавірусу, але, є ще цілий перелік серйозних захворювань, від яких також ми втрачаємо наших людей. Серцево-судинні захворювання – це основна причина інвалідності та смертності дорослого населення. Тому розвиток серцево-судинної хірургії, особливо у лікарнях, віддалених від обласного центру, але які мають потужну базу, і в першу чергу високопрофесійний кадровий потенціал, – це є крок до наближення ефективної сучасної медичної допомоги жителям цього району, резюмувала Тетяна Бондаренко.
 
Возможно, это изображение (2 человека и люди стоят)
 
Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)
 
Возможно, это изображение (в помещении)
 
Нет описания фото.
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек и в помещении)
 
Возможно, это изображение (экран)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек)
 
Возможно, это художественное изображение (текст «6/8/2021 6/8/202111:38 11:38 4095 SF H30 RUN Zoom OFF #005 LAO CRA DA #006 LAO CAU F DA #007 LAO CAU DA #008 LAO CAU F DA #009 RAO CRA F DA #01 RAO 37 CAU 14»)
 
Возможно, это изображение (1 человек, сидит, стоит и офис)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)