У 2007 році закінчила Вінницький медичний університет. Потім інтернатуру за фахом анастезіологія,  пропрацювала лікарем-анастезіологом у Оратівській ЦРЛ, а після декретної відпустки перекваліфікувалася в  лікаря загальньої практики сімейної медицини. Нині завідувач АЗПСМ Оратівського ЦПСМД, сімейний лікар та  член мобільної вакцинальної бригади, яка щеплює населення вакциною AstraZeneca від ковід. 

 Професія як дитяча мрія

З дитинства мріяла бути лікарем, хоча у моїй сім’ї не було медиків. Завжди хотіла міняти світ на краще. Лікарську професію завжди бачила як дуже добру, важливу, чисту духом і вдячну, тож, коли прийшов час обирати, не вагалася, пішла вступати в університет.

Кумедні історії

У нашій справі без гумору нікуди. Пам’ятаю, анекдот з життя. Мій пацієнт, дорослий чоловік,  якому був призначений  АЦЦ 600, приходить через пару днів після початку лікування, і каже: «Лікарю, змініть, будь ласка лікування, бо мало того, що не можу таблетку ковтнути, то ще коли, зап’ю водою - повний рот піни».

Коли не до гумору…

Добре пам’ятаю, і перший випадок гострого інфаркту у пацієнта на прийомі…У такій ситуації потрібно швидко реагувати, часу обмаль, важливо викликати швидку, надати першу невідкладну допомогу та вчасно госпіталізувати пацієнта. Одразу кажу, що все завершилось позитивно, пацієнта врятували.

Яких принципів дотримуєтесь у своїй професійній діяльності?

Головне культура поведінки, підтримання уваги під розмови, індивідуальний підхід до кожного пацієнта для налагодження контакту, і в подальшому підтримання зв’язку для результатів лікування.

Як вплинула пандемія на вашу роботу?

 Чесно, було страшно, але  звикли та вже не боїмося. Працюємо, адже коли ти обираєш професію медика, то повинен бути готовий до всього. В медицині слабким не місце, бо тут треба переживати за життя інших, а не за своє.

Які бувають труднощі у роботі з пацієнтами?

Наші пацієнти добре знають права, але погано знають, що в них є ще обов’язки. Хочеться, аби люди дослухалися до порад лікаря: вчасно проходили профілактичні огляди, робили щеплення, дотримувалися чіткого плану лікування. А ще, більше поваги до медиків, бо здебільшого  наші люди зриваються на крик.

Хто на вашу думку, має бути медиком?

Тільки людина, яка має бажання, яка сама обрала шлях медика і отримує задоволення від роботи. Напередодні Дня медичного працівника колегам бажаю міцного здоров’я, витримки, натхнення та щасливої долі!