Вона додала, що  необхідно покращити темпи  вакцинації та збільшити охоплення цільових груп.  Тетяна Бондаренко також звернулася до керівників з проханням направляти медиків на тренінгові  навчання по роботі з вакцинами від COVID-19.

Учасники наради говорили про організацію навчання медичних кадрів навичкам телемедичної допомоги. Як зауважила Тетяна Бондаренко, обладнання для телемедичних консультацій було закуплене державою й уже наявне в усіх ЦПСМД. Тому його необхідно використовувати.

-Без активної інформаційної підтримки саме лікарської спільноти, без постійного підвищення рівня знань лікарів у цьому напрямку, неможливо впровадити телемедицину в діяльність медичних закладів, – додала заступниця директора профільного департаменту.

Керівництво закладів «первинки» долучилось до тренінгових занять з впровадження телемедичних технологій. Спікером виступив Богдан Кізюн – представник в групі компаній IT4Medicine, що розвиває сферу електронної системи охорони здоров'я та розробляє інноваційні рішення для eHealth та співпрацюють з МОЗ України.

Він наголосив, що  впровадження системи дистанційного консультування між лікарями об'єднає всі центри первинної медико-санітарної допомоги та інші медичні заклади міста в єдину телемедичну платформу.

-Це надасть можливість лікарям, як первинної ланки, так і інших рівнів медичної допомоги Вінниччини  консультуватися з колегами щодо лікування, не направляючи пацієнта до іншого медичного закладу. З впровадженням «Телемедицини» надання медичних послуг може стати більш ефективним та швидким, - додав фахівець.