Очільниця департаменту виступила перед присутніми та розповіла про стан надання допомоги населенню області у зв`язку із захворюваннями на COVID-19 та проведення вакцинальної кампанії на Вінниччині.
- Ми пережили важкий час - три хвилі нової небезпечної хвороби. Наші медики першими стали щитом на захист мешканців області. Були проблеми з ліжками, з киснем, але ми однією професійною медичною командою вистояли та стали сильнішими.
- Нині ситуація в області стабілізувалася, фіксуються одиничні нові випадки. З 2 червня область знаходиться в зеленому ріні епідемічної безпеки, однак адаптивний карантин зберігається-продовжуємо носити маски у громадських місцях та зберігати дистанцію.
За словами Ольги Задорожної, єдиний спосіб вберегтися від хвороби – це вакцинуватися. Вінниччина шоста в Україні за рівнем охоплення населення щепленням від COVID-19.
- З початку вакцинальної кампанії область отримала 70 200 доз вакцини Pfizer-BioNTech, 33 200 тисячі доз вакцини AstraZeneca та 45 720 доз вакцини CoronoVac. Запаси вакцини постійно оновлюються. До проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 залучено 648 медичних працівників, працює 155 пунктів щеплень та 42 мобільні бригади. У вихідні вакцинація доступна у 12 Центрах масової вакцинації, які розташовані у громадських місцях. Наразі активно щеплюємо організовані колективи.
- До речі, тепер окрім вакцини CoronoVac в Центрах масової вакцинації буде доступна вакцина Pfizer-BioNTech, тому беріть паспорт та приходьте для отримання щеплення, - підсумувала Ольга Задорожна.
Після виступу директорка департаменту відповіла на питання членів президії та запрошених учасників зборів.

Возможно, это изображение (7 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (3 человека)

Возможно, это изображение (8 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (2 человека и в помещении)