Головна тема наради - це нарощення темпів вакцинації та максимальне охоплення щепленням населення. Деяким закладам вказано посилити роботу, зокрема погані результати показують у Шаргороді, Ямполі та Крижополі.

  • Для збільшення темпів вакцинації є всі ресурси – вакцини, навчені медики та відповідні місця для проведення щеплення. В області є достатній об’єм вакцин, який постійно оновлюється. Кількість медиків, які задіяні у вакцинальній кампанії та місць для отримання щеплення  постійно зростає. Нині залучено 678 медичних працівників, однак тренінги по роботі з вакцинами від COVID-19 тривають,  графіки навчань розписані по жовтень включно, з щотижневими двома циклами. Таким чином щотижня навчається 50 медиків. Наразі на Вінниччині 155 пунктів щеплень, протягом липня планується відкриття ще 10. Так само збільшується кількість центрів вакцинації , нині їх вже 17,- зазначила Лариса Бевза.
  • За словами Алли Гайдаш,головного спеціаліста Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА за фахом загальна практика - сімейна медицина,відповідальної за логістику вакцин від КОВІД-19 по Вінницькій області, з метою забезпечення рівномірних та регулярних поставок вакцини до пунктів щеплень створено та розпочали працювати 5 субрегіональних складів (Калинівка, Тростянець, Немирів,Тульчин, Могилів-Подільський). Створення складів базувалося на  наявному холодильному обладнанні та температурних логерах для цілодобового контролю температури зберігання вакцини.

До відома, з початку вакцинальної кампанії, область отримала Pfizer-BioNTech -87 750 тисяч доз, 33200 - AstraZeneca та 70720  CoronoVac. Станом на 13 липня, в області проведено 158 646 щеплень, з них 1 дозу отримали 105493 людей, 2 дози- 53153. Вакциною Pfizer-BioNTech щеплено - 32288 людей,  AstraZeneca, - 17800 людей, CoronoVac- 41392 людини.