Про це йде мова на сайті ОДА. Проєкт спрямовано на розвиток інклюзивного середовища на Вінниччині та допомогу соціально незахищеним верствам населення, що сьогодні залишається надзвичайно актуальним.

 Головна мета проєкту – підтримка сімей, в яких виховуються особи з інвалідністю через онлайн-інформування та просвітництво, а також сприяння розвитку самозарадності і опірності сімей, які опікуються людьми з інвалідністю.

У рамках проєкту буде проведено онлайн навчання для понад 270 сімей у яких проживають люди з інвалідністю, а також для близько 50 представників органів публічної влади та місцевого самоврядування, різних соціальних служб. Окрім того, під час проєкту діятиме фахове онлайн експрес консультування на конкретні запити таких сімей.

Проект реалізовується за сприяння  громадської організації «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця».

Команда проєкту сподівається, що він сприятиме формуванню толерантного ставлення суспільства до проблем людей з інвалідністю, їх соціалізації, подоланню соціально-економічних наслідків пандемії, а також психологічній підтримці вразливих груп населення.

Фото: сайт Вінницької ОДА