26,5 млн грн було надано з державного бюджету на реконструкцію та оснащення першого поверху головного корпусу Жмеринської лікарні під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги та реанімації.
Для оснащення сучасним діагностим медичним обладнанням реконструйованого відділення з державного бюджету було виділено ще 18 млн грн. Віднині у Жмеринській міській лікарні є комп’ютерний томограф Siemens - 12.4 млн.грн., система рентгенівською діагностичною IMAX 7700F - 4,8 млн. грн., ультразвукова діагностична системою SonoBook – 0,8 млн. грн.
Окрема історія - КТ дослідження. Жодна лікарня в районах Вінниччині ніколи до цього часу не мала власного томографа. Провести комп’ютерну томографію можливо було лише на обласному рівні. Приватні КТ, що були в окремих районах області - це в більшості комп’ютерні томографи минулих поколінь, частіше б/у з країн Європейського союзу. І діагностика там платна.
А сьогодні Жмеринська міська лікарня завдяки президентській програмі Володимира Зеленського має високо зрізовий комп’ютерний томограф сучасного покоління, цифровий рентген.
На ремонтні роботи виділено 8,5 млн грн з державного бюджету та 5,8 млн грн з місцевого бюджету. У процесі реконструкції замінено віконні та дверні заповнення, відремонтовано внутрішні приміщення, замінено сантехприлади, відремонтовано ганки, пандуси та козирки над вхідними дверми, прибудовано бокс для автомобілів швидкої допомоги. А також забезпечено доступність відділення для маломобільних груп населення.
Як зазначила народна депутатка від «Слуги народу» Ірина Борзова, вперше за роки Незалежності лікарні в районах облаштовують за світовими стандартами.
«Ми обіцяли і зробили! У Жмеринській лікарні створені умови для швидкого реагування на невідкладні стани, якісної діагностики і своєчасного надання допомоги пацієнту. Влаштовано зручний під’їзд для карет швидкої, звідки пацієнт потрапляє відразу в приміщення. Відремонтовано відділення. Придбано сучасне обладнання: комп’ютерний томограф (32 зрізи), УЗД та цифровий рентген IMAX 7700F. Вперше за роки Незалежності в звичайній Жмеринській міській лікарні робитимуть діагностику у відділенні безкоштовно, а не направлятимуть в платні кабінети, які не кожній людині «по кишені». Життя і здоров’я людей, це найголовніше. Це те, заради чого ми працюємо»
Жмеринське приймальне відділення - перше відкрите із 10 на Вінниччині, які реконструйовані за програмою Президента України «Велике будівництво».
Протягом місяця відкриємо решту - ще 9 оновлених відділень.