Процес отримання лікарняного є чітким та послідовним. Лікар створює електронні медичні записи на основі яких він має опцію створити медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та завіряє його кваліфікованим електронним підписом. Це електронний документ, про який пацієнт отримує відповідне повідомлення. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду. Там формується електронний листок непрацездатності - це саме той документ, за яким нараховують виплати для застрахованих осіб.

 Оскільки процес переходу на електронні лікарняні незабаром розпочнеться -  медичні працівники проходитимуть відповідні тренінги. Навчання організовує Академія Національної служби здоров’я України.

 Учасники тренінгів розглядатимуть  обрання медичної інформаційної системи, реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я, а також закріплять знання у роботі з медичною інформаційною системою. Навчання від Академії Національної служби здоров’я України щодо формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність за посиланням: https://academy.nszu.gov.ua/mod/forum/discuss.php?d=66&parent=83&lang=ru

 Варто зазначити, що на Вінниччині 133  медичні заклади підключені до електронної системи охорони здоров’я. З них 93, що підписали медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

 Запровадження електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність – важливий етап цифрової трансформації в системі охорони здоров’я. Лікарю не потрібно більше заповнювати паперові довідки, а лише внести медичний запис до електронної системи охорони здоров’я, не вказуючи при цьому жодної адміністративної інформації про роботодавця. Адже медичний та фінансовий процес тепер розділяються, і всі необхідні дані додаються автоматично.

 Корисні посилання:

 Канали для зворотного зв’язку: канал в Telegram для оперативної підтримки лікарів по роботі із МВТН

https://t.me/joinchat/DoMJHy-jOnM5NTZi 

 Google-форма для отримання зворотного зв’язку щодо електронного лікарняного: https://forms.gle/XoBeUL5HUbBKs8HBA