Постанову про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення було ухвалено 28 липня Кабінетом Міністрів України.

Детально про постанову КМУ та порядок взаємодії закладів охорони здоров’я, НСЗУ та населення області доповів учасникам наради Прудиус Пилип Григорович, директор Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру.

Постанова визначає нові процедурні механізми для запуску Національною службою здоров’я України реімбурсації лікарських засобів по програмі державних гарантій медичного обслуговування населення з 1 жовтня поточного року для лікування цукрового (препарати інсуліну) і нецукрового діабету, розладів поведінки і психіки та епілепсії. Для цього затверджується нові Порядки розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби та реімбурсації лікарських засобів.

Завдяки ухваленій постанові оператори фармринку зможуть брати участь у програмі «Доступні ліки» та отримувати відшкодування за препарати інсуліну, препарати для лікування нецукрового діабету, розладів поведінки і психіки та епілепсії з 1 жовтня 2021 року.

Також з 1 жовтня пацієнти зможуть отримувати ці ж препарати у межах державної програми реімбурсації «Доступні ліки».