Про це розповів Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я-головний державний санітарний лікар України в онлайн-інтерв’ю з Катериною Булавіновою, медичною експерткою UNICEF. За його словами, минулого року дуже багато людей хворіли на грип і ще більше — отримали або важкий перебіг, або стикнулися з віддаленими наслідками перенесеного захворювання.

Щодо аптечної мережі, до неї цьогоріч доставлять більшу кількість вакцин, ніж минулого року, — приблизно мільйон доз. Але остаточні кількості, дійсно, будуть регулюватися попитом.

Ігор Кузін також анонсував виробництво вакцини проти грипу від українського виробника. Її поява запланована на перше півріччя 2022 року: «Українські фармацевтичні виробники проводять перемовини щодо локалізації виробництва вакцини від грипу на території України. Це буде трьох- або чотирьохвалентна вакцина в монодозних шприцах. Це буде продукція «in bulk» (тобто в Україні здійснюватимуть фасування діючої речовини, пакування та маркування), але водночас ми матимемо свого вітчизняного виробника, який зможе забезпечити країну необхідною кількістю вакцин. І ми не будемо змушені шукати її на ринках Європи».