Зібрання ініціював керівник облдержадміністрації – Сергій Борзов. Він зауважив, що вакцинація – це спільна відповідальність влади та медицини перед здоров’ям нашого населення.
Участь у нараді взяла також очільниця обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна.
Вона наголосила, що усі райони області забезпечені достатньою кількістю вакцини проти COVID-19. Щеплення першою дозою від коронавірусу в області отримали 440 тис. осіб, другою дозою щеплено близько 200 тис. людей. Серед медиків середній відсоток вакцинованих становить 70%. На жаль, серед освітян лише 43%.
-Сьогодні в області зареєстровано 109 нових випадків захворювання. Найбільше зараз хворіють діти. Протягом останніх двох тижнів завантаженість ліжок обласної дитячої інфекційної лікарні становить понад 50 %, а міська лікарня №1, яка надає допомогу мешканцям області, завантажена на 60%, - наголошує керівник Департаменту охорони здоров'я.
Також вона відзначила, що лише 22% шкіл області мають рівень вакцинації педагогічного колективу не менше 80%. Вона додала, що серед медичних навчальних закладів найбільший відсоток вакцинованих у Вінницькому національному медичному університеті ім. П. Пирогова.
-На сьогодні важливо збільшити кількість вакцинованих серед мешканців Вінниччини, щоб унеможливити поширення коронавірусної інфекції. Сьогодні в області є всі передумови для того, аби максимально вакцинувати населення. Відкриті Центри вакцинації, які працюють не лише в робочі дні, а й у вихідні. Вакцина є у достатній кількості та на будь-який вибір, - додає Ольга Задорожна.