98% пацієнтів госпіталізованих на Вінниччині – невакциновані від коронавірусної хвороби.

 Завантаженість ліжок в опорних лікарнях для пацієнтів з коронавірусною інфекцією в області станом на 4 жовтня становить 52,7%, з із підведеним киснем 52,2%.

-  Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті – зробіть щеплення вже сьогодні. Щеплення ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті. Вакцинована людина, навіть якщо і захворіє, то перенесе хворобу легше: швидше за все, вона не потребуватиме кисневої терапії, не потрапить до лікарні, а головне – збереже своє життя, - запевняє директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

За словами очільниці обласного департаменту, для проведення вакцинації в регіоні є все!  Вакцинація безкоштовна і центрів щеплення достатньо. Працюють 42 мобільні бригади, 203 пункти щеплень та  24 центри масової вакцинації, а для населення  доступні три види вакцин: AstraZeneca, CoronaVac, та Pfizer.

Від початку вакцинальної кампанії в області щеплено 514 795 людей, з них одну дозу отримали 286 613 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 228 128 людей. 

Найбільше щеплень в області зробили вакциною Comirnati (Pfizer –BioNTech) всього -193 493. Вакциною   CoronoVac щеплено – 157 009 людей. Щеплення вакциною Мoderna отримали – 85 783 людини, AstraZeneca  – 60 710 людей та 17800 людей щеплені- Covisheld. 

 Шановні мешканці Вінниччини, не зволікайте, вакцинуйтеся, збережіть своє здоров'я та своїх рідних!  Вакцинація від коронавірусу у 15 разів знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби. Також звертаємося до вже вакцинованих та всіх відповідальних громадян – подбайте про своїх рідних і близьких. Знайдіть час та відведіть до найближчого пункту щеплення або центру вакцинації!  Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua