У документі зафіксовано, що Департамент  і громадська організація спільно працюватимуть в кількох напрямках. Для працівників  медичних установ проводитимуть навчальні заходи з питань ефективної комунікації з дівчатами і жінками з інвалідністю.  Сприятимуть забезпеченню доступності медичних установ для жінок і дівчат з інвалідністю, у тому числі спеціальним обладнанням: мамографом та гінекологічним кріслом, адаптованим для потреб жінок з інвалідністю.

Важливою проблемою є інформування дівчат і жінок з інвалідністю про їхні права щодо репродуктивного здоров’я. Тому громадська організація «Паросток» і Департамент охорони здоров’я та реабілітації  Вінницької ОДА домовились спільно працювати над поширенням інформаційних матеріалів з питань репродуктивного здоров’я для дівчат і жінок з інвалідністю у доступній і зрозумілій формі. А також, враховуючи окремі потреби нечуючих жінок, домовились про  організацію і підтримку навчання жестової мови щонайменше одного працівника/иці (чи загалом працівників/иць) медичних установ; підготовка і впровадження спільних проєктів, спрямованих на реалізацію права на репродуктивне здоров'я дівчат і жінок з інвалідністю;

В рамках підписаного Меморандуму відбудеться  інформаційно-просвітницький  вебінар  для медичних працівників  «Репродуктивні права людини з інвалідністю. Етика спілкування у процесі надання медичних послуг».

Метою проєкту є підвищення рівня реалізації  репродуктивних прав   жінок з інвалідністю у Вінницькій області шляхом прийняття етичних стандартів у медичних установах щодо надання допомоги жінкам і дівчатам з інвалідністю.

Даний проект реалізовується завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.