Модератором заходу виступив виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію» Тимофій Бадіков. Також до спільного обговорення долучилися заступник директора обласного Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко, Лариса Бевза – начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги медичної реабілітації управління меддопомоги населенню, Наталя Гриньова лікар-епідеміолог Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, фахівці Вінницького обласного центру громадського здоров’я  представники Міністерства охорони здоров’я України, громадських організацій, регіональні лідери думок, лікарі первинної ланки, стаціонарної та екстреної медичної допомоги.

В онлайн форматі участь в роботі круглого столу взяли представники Бюро ВООЗ в Україні, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) та Державного експертного центру України (ДЕЦ).

Метою круглого столу було обговорення необхідних заходів на рівні регіону з долученням регіонального керівництва, медичної спільноти й громадськості в цілому для виконання стратегій із COVID-19 вакцинації, зазначених у Дорожній карті, та покращення охоплень у пріоритетних групах. Проактивне долучення місцевої влади та громад для адвокації вакцинації пріоритетних груп.

-На сьогодні вакцинація є однією з найактуальніших тем. Завдяки спільним діям у реалізації заходів з вакцинації, роботі ЗМІ, громадських організацій та всіх причетних, в області продовжується вакцинальна кампанія,  – на цьому наголосила Наталя Гриньова. Вона додала, що на Вінниччині уже вакциновано понад 83% освітян.  Вона зазначила, що найскладніше наразі – це достукатись до свідомості населення, аби дати зрозуміти, що держава не примушує робити щеплення, а виконує свої обов’язки щодо збереження здоров’я та життя громадян.

В продовження спілкування, учасники заходу обговорили питання щодо стану захворюваності та вакцинації від COVID-19 в області, покращення доступу до інформації з вакцинальної кампанії та наданню послуг для літнього населення у сільській місцевості, шляхів підвищення мотивації медиків та літнього населення до вакцинації.

Зазначимо, що круглий стіл відбувся в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу.