Добудова головного корпусу вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги  розпочались кілька років тому. Заклад долучився до Урядової програми «EMERGENCY - 2020». В рамках якого передбачений капітальний ремонт частини приміщень та забезпечення сучасним медичним обладнанням приймального відділення екстреної допомоги.

На сьогодні в лікарні швидкої медичної допомоги капітально відремонтовані перший та другий поверх. А також отримали обладнання: стаціонарну рентгенівську систему, апарат ультразвукової діагностики, комп’ютерний томограф.

Добудовано новий хірургічний корпус, який прийматиме пацієнтів вже цього року.

У Подільському регіональному центрі онкології Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко оглянули  хіміотерапевтичне відділення, де цьогоріч зроблена реконструкція. А також поспілкувалися з медперсоналом центру.

Головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай зазначив, що завдяки реконструкції та розширенню з’явилася  можливість для повноцінного впровадження амбулаторної протипухлинної терапії.  Адже тут  не лише зроблено ремонт, а також  добудовано два поверхи: четвертий, на якому буде знаходитися додатково 40 ліжок для проведення амбулаторної хіміотерапії та п’ятий, на якому знаходитимуться ординаторські лікарів, їдальні, душові кабіни для працівників відділення.

«Після реконструкції ми змогли почати оптимізацію хіміотерапевтичної служби ПРЦО загалом. Адже тепер є  місце для розташування додаткових ліжок та крісел, завдяки чому нам вдасться зменшити черги і кожен хто потребує хіміотерапії зможе її отримати вчасно, згідно схеми свого лікування. Під час робіт була врахована доступність для всіх верст населення. Тому встановлено ліфт, а у відділенні створено окрему палату для маломобільних груп населення», - розповів Володимир Шамрай.

Також перебуваючи у вінницькому онкоцентрі міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко ознайомилися із ходом робіт, щодо запуску в роботу першого на Вінниччині лінійного прискорювача для проведення променевої терапії.  

Ще одним із пунктів інспектування делегації із Києва став центр вакцинація населення. Адже наразі в Україні проводиться вакцинальна кампанія проти COVID-19. Як відбувається цей процес на Вінниччині розповіла Міністру охорони здоров’я директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна. А також продемонстрували як працює центр вакцинації, що за адресою Хмельницьке шосе,7.

«Станом на перше листопада у Вінницькі області всього проведено 676 762 щеплення. З них 1 дозу отримали  - 389 453 особи, 2 дози – 287 309. Роботу по вакцинації забезпечують 208 пунктів щеплення, 42 мобільні бригади та 24 центри масової вакцинації населення. Наразі наявні вакцини «AstraZeneca» «Pfizer» та «CoronaVac». Постійно проводимо інформаційну роботу з населеннням і роз’яснюємо чому потрібно вакцинуватися», - розповіла Ольга Задорожна.

«В країні наразі пік росту захворюваності на COVID-19. Регіони, які зайшли в «червоні» зони значно збільшили кількість щеплень. Вакцинації – це варіант подолання епідемії коронавірусу. Вакцина в Україні є. У нас є статистика по хворих які вакцинувалися – це 5%.  Якби були всі вакциновані, ми б не говорили про карантинні обмеження», - зауважив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Голова ОДА Сергій Борзов відзначив, що Вінницька область перебувати у «помаранчевій» зоні до тих пір, поки будуть вільна ліжка у лікарнях з підведеним киснем. А також це буде залежати від того, наскільки активно вакцинуватимуться  мешканці Вінниччини.