«Громади ще активніше мають включатися та працювати над збільшенням відсотку вакцинованих українців. Ми маємо бути партнерами у цьому процесі і захистити населення від хвороби», - відзначив Віктор Ляшко.

Для того, щоб процес вакцинації був доступний для усіх мешканців, мають активно працювати мобільні бригади.

«Вакцинація має бути доступною для усіх мешканців нашої області, адже поки що – це єдиний спосіб захистити себе від важкого перебігу хвороби. У Вінницькій області для покращення охоплення вакцинацією людей віком 60+ працює 47 мобільних бригад. За січень вони здійснили 241 виїзд і щепили 2640 мешканців. Цього місяця роботи продовжуються, складені графіки роботи мобільних бригад. Заплановано понад 570 виїздів», - розповіла заступниця директорки департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

Наразі у Вінницькій області у віковій категорії 60+ вакциновано 339 445 мешканців. Загалом – це  46,6%. Одну дозу щеплення отримали 6,3%, дві дози – 40,3%.  Однак є територіальні громади де вакциновано менше ніж 20%.

Зокрема, у Соболівській територіальній громаді отримали щеплення лише 121.57%, у Чернівецькій – 16,86%, у Кунівській – 19,44%.