Свої найкращі професійні навики демонструватимуть працівники швидкої допомоги під час обласного конкурсу бригад ЕМД «Літинський медичний марафон 2017», який стартував на базі дитячого табору «Казкова долина», що в селі Городище Літинського району.

У змаганнях, які уже вдруге проводяться на теренах області, беруть участь 9 бригад зі станцій ШМД області та 1 бригада у складі студентів Вінницького національного медичного університету. Вони  демонструватимуть свою фаховість у 9 різноманітних конкурсах. На учасників очікуватимуть два дні справжнього екстриму, безліч завдань різної складності.  Умови,  в яких працюватимуть команди, будуть максимально-наближені до реальних.

Бригади надаватимуть допомогу постраждалим від пожеж, побутових травм, ДТП, при падінні з висоти, отруєнні фосфорорганічними речовинами, та подібних ситуаціях, які потребують екстреної лікарської допомоги

На відкритті змагань побував очільник облдержадміністрації – Валерій Коровій, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА – Людмила Грабович.

Вітаючи зі святом усіх присутніх керівник ОДА зазначив, що невідкладна допомога якісно оснащена та набагато ефективніша, на відміну від інших регіонів. Область дійсно дбає про належне забезпечення та фінансування екстреної медичної допомоги.

- Це не просто змагання бригад, це більш серйозний та комплексний захід, тому що Вінниччина сьогодні одна з небагатьох областей, яка в питаннях медицини катастроф, екстреної медичної допомоги є лідером. І для нас принципово важливо, щоб та робота, яку ми спільно з вами проводимо протягом цих останніх років, гарантувала нашим громадянам якісну медичну допомогу, - наголосив Валерій Коровій.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що керівництво Департаменту охорони здоров’я і Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюють сьогодні над новою стратегією комплексного розвитку цього напряму медичної допомоги на найближчі 5 років.

Людмила Грабович,  у свою чергу, повідомила, що обласна влада та Департамент усіляко сприятимуть покращенню матеріально-технічної бази станцій ШМД, та Центру екстреної допомоги.

-Змагання  - це важливий етап надбання  та відпрацювання практичних навичок, тому побажаю всім перемоги. Головне пам’ятати, що найважливіша перемога кожного медика – врятоване, збережене людське життя,  - зазначила очільник Департаменту.

Переможців визначатимуть за сумою балів, яку учасники отримають в ході виконання конкурсних завдань.

Команди обіцяють, що працюватимуть злагоджено, винахідливо та на максимальних швидкостях. 

Організатори переконані, що змагання «швидких» будуть цікаві як для самих учасників, так і для  вболівальників

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба ДОЗ ОДА

17.08.2017