Вінниччину відвідав з робочим візитом Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, народний депутат України 9 скликання, Голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Голова Наглядової ради Національного інституту раку, Голова Національна асоціація онкологів України Валерій Зуб. 

Він зустрівся із директоркою департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольгою Задорожною та поспілкувався з лікарями Подільського регіонального онкоцентру.

"Валерій Олексійович працює над створення потужної асоціація онкологів України. Групи експертів працюють над створення відповідної нормативно-правової бази в сфері онкології, займаються важливими питаннями у цій сфері. На розгляді Верховної Ради України знаходиться закон про лікарське самоврядування, тому функціонування професійних асоціацій на порядку денному. В рамках законопроекту передбачено не тільки захист лікарів,  а й розширення повноважень асоціацій, зокрема проведення атестацій, акредитації та роботи профільних КЕК", - відзначила Ольга Задорожна.

Голова Національної асоціація онкологів України Валерій Зуб розповів про останні напрацювання. А також про те, як можна стати членом асоціації.

"Ваш онкоцентр розвивається й це дуже приємно. Сьогодні я приїхав, щоб розказати чим займається Національна асоціація онкологів України, як впливає на різні медичні законодавчі процеси. Члени нашої асоціації можуть потрапити на стажування в Чикаго, і уже є лікарі які повертаються з стажування. Долучайтеся до нас і будемо спільно працювати",- наголосив Валерій Зуб.