Із моніторинговим візитом заклад відвідала директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

У лікарні надають допомогу пацієнтам з ураженням опорно-рухового апарату та нервової системи. На реабілітацію приймають дорослих та дітей від трьох років. Наразі на лікуванні перебуває понад 150 пацієнтів.

Лікарі поєднують сучасні методи реабілітації із бальнеотерапією - лікувальними радоновими водами.

Система реабілітації в Україні змінюється, і такі заклади не увійдуть до спроможної мережі. Однак, перспективи подальшого розвитку є.

У лікарні створили  кілька реабілітаційних зали, є кабінет де проводять дослідження електронейроміографії. Це метод для діагностики проблем, пов’язаних з ушкодженням м’язів та нервів. 

Однак, є й багато питань над якими потрібно працювати. Зокрема - оновлення палат.

"Реабілітація змінюється і зараз акцент йде на доказову реабілітацію. У вас є гарна команда фахівців, великий досвід і успішні результати роботи. До вас хочуть йти люди - це головне. Лікарня має велику історію, адже саме з неї почався розвиток Хмільника як міста курорта. Тому, маємо шукати шляхи збереження і розвитку закладу", - зауважила Ольга Задорожна. 

Контакти Хмільницької обласної лікарні відновного лікування тел.: (04338) 2-32-19, +380961049884 – приймальне відділення.