13 червня у молодіжному центрі «Квадрат» відбувся культурно-благодійний захід «Під покровом Святого Пантелеймона». Під час заходу відзначили Грамотами та Дипломами обласних номінантів на відзнаку за професіоналізм і милосердя Ордену Святого Пантелеймона у сезоні 2022-2023 років.  Їх вручили голова Поважної ради Василь Князевич та Перший заступник Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна. 


Голова Поважної ради відзнаки Василь Князевич, який приїхав з Києва, наголосив на важливих аспектах проекту.

«Ми відвідуємо українські міста з єдиною метою - об’єднати Україну, повернути довіру до лікаря, спільно думати і говорити про майбутнє України. Орден Святого Пантелеймона є громадським визнанням праці медичних працівників, причому враховуються не лише професійні досягнення, а й моральні чесноти», - відзначив Василь Князевич. 

☝Цього року переможців визначали у двох номінаціях:
?«За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків). Номінантами були:
✔Дмитро Папишев, капітан медичної служби, Ординатор відділення анестезіології реанімації та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих військово медичного клінічного центру центрального регіону.
✔Олександр Маланіч – ординатор відділення реанімації та аеромедичної евакуації військово медичного клінічного центру центрального регіону.
✔Євген Антонюк – майор медичної служби начальник передового хірургічного відділення ВМКЦ ЦР, директор  Медичного центру "Інномед", 

?За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків):
✔Інна Кукуруза - кандидат медичних наук, керівниця обласного перинатального центру КНП Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова.
✔Галина Шпортко – невролог, завідувачка реабілітаціи‌ного відділення, голкорефлексотерапевт, спеціаліст з методики PNF Центр сучасної хірургії SPINEX;
✔Сергій Малачков - директор офтальмологічної клініки ОПТИМАЛ.
✔Андрій Форманчук  - лікар - хірург вищої кваліфікаційної категорії, к.мед.н., доцент кафедри.
✔Катерина Гріжимальська – лікар-офтальмолог, к.м.н., доцент кафедри очних хвороб ВНМУ ім.. М.І.Пирогова. 

❗Шляхом таємного голосування переможцями регіонального відбору стали  Євген Антонюк та Катерина Гріжимальська. 

Голова Вінницької Регіональної Ради Тетяна Бондаренко, подякувала усім номінантам та членам Ради за активну роботу. 

«Дійсно багато гідних кандидатів і важко обрати лише двох.  Сьогодні лікарі тримають медичний фронт, волонтерять і щодня рятують життя.  Без медиків ніяк! Нашим переможцям бажаю успіху на всеукраїнському рівні. Ви гідні перемоги!», - наголосила Тетяна Бондаренко.