Але, болючим залишається питання із отриманням медичних стентів клапанів серця/. Про це на щотижневій апаратній нараді керівників структурних підрозділів ОДА та служб області, розповіла Надія Марусяк - заступник директора Департаменту хорони здоров`я ОДА.

Натомість, коментуючи стан справ стосовно  реалізації в області  державної програми «Доступні ліки», Надія Марусяк зазначила:

-Робота в сфері реімбурсації продовжується, і ми спостерігаємо позитивні результати. На даний час область повністю забезпечена  інсуліном. Окрім того, розпочато централізовані поставки медикаментів та вакцин для потреб регіону. Так, область до кінця року на 100% забезпечена вакцинами БЦЖ, від кору і краснухи.. Решту вакцин поки що очікуємо. Окрім того, з настанням осінньо-зимового періоду, традиційно виникає питання очікуваної епідемії грипу. Цьогоріч на території України очікують грип типів «А» і «Б». В зв’язку з цим медичні заклади області активно закуповують медикаменти і проводять відповідні заходи з підготовки до можливої епідемії грипу.

Стосовно вакцин від зазначених штамів грипу, то питання залишається відкритим, хоча закуповувати їх планують. І, в першу чергу, для медичних працівників, аби захистити їх при контакті з пацієнтами, а також для забезпечення хронічно хворих пацієнтів.

 

26.09.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА

За матеріалами сайту ОДА