В даний час пацієнти перебувають у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, міській клінічній лікарні №3, обласній дитячій клінічній лікарні, Центрі матері та дитини, лікарні імені Пирогова, Вінницькій центральній районній лікарні.

Усі пацієнти забезпечені медикаментами та харчуванням на 100%.

Громадян, що були евакуйовані із зони ураження, розмістили у Вінницькій, Козятинській, Хмільницькій  Немирівській ЦРЛ, а також у Козятинській та Хмільницькій обласній лікарні відновного лікування. Наразі у медичних закладах перебуває близько 60 евакуйованих громадян.

За словами Надії Марусяк – заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА, евакуйованим надається уся необхідна медична та психологічна допомога, усі забезпечені належним харчуванням та медикаментами.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 10 бригад екстреної ШМД, (близько 30 фахівців), розгорнуто 5 тимчасових медичних пунктів на збірних евакопунктах.

Три бригади ШМД наразі чергують в селі Корделівка Калинівського району.

Завдяки миттєвій реакції влади та чіткій злагодженій роботі всіх служб облдержадміністрації, керівництва на місцях та активності громадян,  вдалось уникнути жертв внаслідок вибухів на складах боєприпасів  у Калинівському районі.

В даний момент ситуація стабілізувалась,  і жителі поступово повертаються до своїх домівок.

29.09.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА