Про це  вінницькі фахівці говорили під час обміну досвідом зі спеціалістами Хмельницького обласного перинатального центру, які  взяли участь у тренінгу «Тромбопрофілактика. Інтенсивна терапія при тромбоемболії легеневої артерії», що проходив на базі Симуляційного тренінгового центру Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова

Симуляційний тренінг проводили Інна Кукуруза – обласний спеціаліст «Акушерство та гінекологія» ДОЗ Вінницької ОДА та Наталія Титаренко – обласний спеціаліст «Акушерська реанімація» ДОЗ Вінницької ОДА.

Наталія Титаренко, привітавши гостей,  наголосила, що обізнаність лікарів та дотримання ними принципів тромбопрофілактики є запорукою попередження цього грізного ускладнення, а також збереження життя та здоров’я жінки.

Лікарі під час майстер-класу розглянули  сучасні рекомендації щодо профілактики та лікування венозної тромбоемболії впродовж вагітності, обговорили та відпрацювали алгоритм діагностики, надання невідкладної допомоги та інтенсивної терапії при тромбоемболії легеневої артерії.

Інна Кукуруза зазначила, що обмін досвідом між колегами-медиками сприяє покращенню взаєморозуміння між лікарями. Завдяки цьому фахівці покращують практичні та теоретичні знання, що допоможуть їм у щоденній роботі.

 

 

02.10.2017  Прес-служба ДОЗ ОДА