Лікарі, як ніхто інший, знають ціну людського життя і тому долучилися до тижня донорства, що проводиться на Вінниччині. Медичні працівники обласної психоневрологічної лікарні ім. академіка О.І. Ющенка приєдналися до благодійної здачі крові. Подібні акції стали багаторічною традицією, адже історія донорства медичного закладу бере свій початок ще з 70х-років.

-Журнал донорства у закладі ведеться починаючи з 1970 року, - розповідає  Галина Кривенко, лікар-рентгенолог, відповідальна організацію донорства у закладі, - З 1995 року наші медпрацівники здають кров двічі на рік.  В середньому, заклад збирає близько 80 літрів крові щорічно. Незважаючи на те, що кількість донорів останнім часом зменшується, наші медпрацівники з радістю відгукуються на участь у акції, - додає фахівець.

Серед медпрацівників лікарні імені Ющенка є і досвідчені донори, і ті, хто лише приєднався до них. Розповідає лікар Світлана Барановьска:

-Я є донором уже 15 років. Вважаю, що це почесна та відповідальна справа, особливо для мене, як лікаря.

Близько 60 співробітників  лікарні імені Ющенка долучились до здачі крові протягом тижня донорства.

-Я здаю кров уже другий рік поспіль., - ділиться враженнями медпрацівник Вероніка, - Маю надію, що моя кров врятує чиєсь життя, адже мета лікаря – рятувати людей.

За словами головного лікаря медзакладу Вадима Клочка – тиджень донорства має на меті привернути увагу медичних працівників та усіх громадян  до проблем донорства, поширити цю благородну справу серед населення та допомогти таким чином тим, хто цього потребує.

 

 

 

04.10.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА