Продовжуємо працювати над тим, щоб фахівці  Вінницької області з реабілітації підвищували кваліфікацію.

Вже цього понеділка, чотири мультидисциплінарні реабілітаційні команди з:

  • Хмільницької обласної лікарні відновного лікування
  • Ямпільської територіальної лікарні
  • Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування
  • Вінницької міської клінічної лікарні №1 розпочнуть навчання на базі Центру реабілітації обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені Ющенка.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав меморандуми про співпрацю Міністерства охорони здоров’я з цим медзакладом.  На його базі створено Центр досконалості, де  навчатимуть мультидисциплінарні команди не тільки нашої області, а й з інших міст України. Перший тренінг проходитиме у партнерстві з ВООЗ.

«Ми активно працюємо над створенням потужної реабілітаційної мережі.  Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов неодноразово наголошував, що такі відділення потрібні не лише для реабілітації військових, а й для цивільного населення. Тому громади, лікарні й військова адміністрація активно займаються цим питанням. Уже Могилів-Подільска лікарня зробили відділення, ведуться ремонті роботи у Жмеринці та Калинівці. У кожному реабілітаційному відділені мають працювати мультидисциплінарні команди, і це чудово, що фахівці Центру реабілітації обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені Ющенка навчатимуть своїх колег», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Навчання складатиметься з кількох модулів. Розраховане воно на чотири місяці. Практичну частину лікарі проходитимуть у своїх закладах.